Vau! Hessu nyörivillakoira oli eilen Kajaanin näyttelyssä ROP-veteraani! Tosi herkkua, koska Hessulle, vaikka Suomen muotovalio onkin, ihan eri:kin on monesti tiukassa. Se kun on vaivaiset 56 cm korkea ja kilpakumppanit yleensä reilusti sen yli. Hessu on kehiin usein myös turhan vaatimattoman oloinen. Mutta eilen Reetta sai sille kunnon tsempin päälle ja Hessu liikkui loistavasti ja osoitti hyvää villakoira-asennetta. Useat muut ihmiset olivat todella kiinnostuneita Hessun turkista. Hauskin oli saksaa puhunut mies, joka aivan yllättäen ryntäsi paikalle, työnsi kätensä Hessun turkkiin ja sanoi saksaksi, että näitä näkee harvoin. Zum Glück ist Deutsch kein Problem für mich  Jäätiin sitten tuntikausiksi (Hessun arvostelu alkoi n. klo 9.30, ryhmäkehät ALKOIVAT n. klo 15.30, vetskut näistä kolmanneksi viimeisinä) lojumaan tooosi kylmään halliin odottamaan veteraanien isoa kehää, vaikka kyllä tiedettiin, ettei siellä ole mitään saumaa mihinkään. Eikä ollutkaan. Hessu ja Reetta kärjessä vetskut tulivat isoon kehään ja edelleen Hessu liikkui tosi energisesti, mutta Paula Heikkinen-Lehkonen ei ottanut Hessua jatkoon ja niin pääsimme kotimatkalle. Voin kyllä sanoa, ettei matkaseurueen miesvahvistus ollut oikein ymmärtäväinen moista odottelua kohtaan, mutta minulle oli tärkeää, että nyörivillakoira sai enemmän näkyvyyttä, kun sitä kerran oli tarjolla.

Yoda oli myös esillä rotukehässä. Tuomari huomautti mm koiran viimeistelystä (no, myönnetään, että "muutama" irtohaiven oli jäänyt "kasvojen" ympärille ja että tukka oli kiinni vähän miten sattuu), pyöreistä silmistä, epävakaasta ylälinjasta ja takaliikkeistä. Tuloksena neitokaiselle tällä kertaa EH. Reetta kisasi vielä Yodan kanssa Junior Handlerissa ja vaikka heidän suorituksensa oli varsin kelvollinen (ja kehä sairaan pieni), he eivät päässeet jatkoon.

Kuvia eiliseltä voi olla tulossa joko tänne blogiin tai kotisivuille, mikäli valokuvaaja-Make kokee, että jonkun kuvan laatu ylittää julkaisemiskynnyksen. Näyttelypaikan tuntevathan tietävät kyseisen hallin valaistusolosuhteet .

Seuraavat näyttelyt ovat vasta suunnitteluasteella, mutta VOI olla, että Hessua eilisen "menestyksen" innoittamana käydään joissain näyttelyissä pyörittämässä. Vaikka eilisen näyttelypäivän alku oli kaikkea muuta kuin mukava, koska Hessu haastoi riitaa parin alaskanmalamuutin kanssa. Se on täysi rasisti ja kun se kesällä sai pahasti selkäänsä yhdeltä malamuutilta koirapuistossa, sen mielestä kaikki malamuutit ovat syvältä, todella syvältä. Mutta nyt vähän aikaa on aikomus keskittyä agilityyn, eikä sinne niinkään Hessun kuin keskareiden kanssa.

  

- Päivi

 Wow! Hessu the corded poodle was BOB-veteran yesterday in the dog show in Kajaani. That was really great, because Hessu, though he is a Finnish champion, hasn't got too many excellents in his show career. He is so little (56 cm) and modest compared to the nowadays standard poodles, But yesterday Reetta made him move really energetic and with the right attitude. So I'm happy with the result. Hessu took part in a competiton of the best veteran of the day, too, but got no success there (as we knew in advance). But it was important to me to get any available attention to the corded coat.

Yoda was shown, too but she got just very good. According to the judge she wasn't prepared for the show good enough and the judge didn't like her eyes, topline and hind movements. Reetta made good work with her in Junior Handler, but they weren't placed.

I have only plans of the next dog shows but MAYBE Hessu will be shown some more times during the year. Though it's not always a pleasure to take him to a show because he is a racist and hates representants of the breeds which have attacked at him (for example alaskan malamutes).