Sain eilen valmiiksi Hessun villahousut. Kreivin aikaan! Tänä aamuna pakkasmittari näytti taas -20 astetta (vaikka sääennusteissa lupailtiin puolta tuosta). Housut ovat varsin yksinkertaiset malliltaan ja kun illalla sovitin niitä Hessulle huomasin, että taakse olisi pitänyt tehdä jonkinlaista muotoilua. No, pujotin sinne kuminauhan ja muotoilin samalla. Mitkään juhlahousuthan nuo eivät ole, vaan niiden tarkoitus on suojata veteraanin paljaaksi ajeltua takaosaa kylmältä. Housut on nyt koekäytetty ja hyvin pysyivät takin kanssa menossa mukana - osittain kiitos kuuluu Hessun erittäin kippuralle hännälle. Eikä Hessu oudoksunut niitä yhtään - en kyllä epäillytkään, että olisi, ei Hessu ole sen tyyppinen koira. Alla pari kuvaa housuista. Ensimmäiseen kuvaan Yoda tahtoi kaveriksi ja mikä ettei, mahtuuhan sitä. Hessu näyttää kuvissa taas tosi kärsineeltä. Tekisi mieli rajata sen pää pois, kun tulee oikein itsellekin paha mieli. Vaikka oikeasti koira on edelleen varsin reipas ja iloinen, mutta kun sitä vähän käskyttää pysymään kuvauksen ajan paikallaan, se menee oikein alistuneen näköiseksi.

 

Yodalla käytetään nyt toppatakkia, koska fleece sähköstää ja samalla takuttaa turkkia. Lenkillä huomasin, että Yodan toppatakissa on minun makuuni liian suuri kaula-aukko (siinä ei ole minkäänlaista kaulusta), joten seuraava projekti on varmaankin neuloa kaulus tuohon ja sitten ommella se kiinni. Näin olen tehnyt Hessunkin ensimmäiselle takille. Toisaalta en ole muutenkaan tyytyväinen Yodan takkiin, siinä käyttämäni tikkikangas on minun makuuni liian ohutta, eikä takki ole mielestäni riittävän lämmin. Joten saattaa olla, että seuraava projekti onkin kokonaan uuden toppatakin tekeminen Yodalle.

- Päivi

 Yesterday I finished Hessu's woolly pants. Just in time! In the morning it was -20 degrees again though it was said to be -10 degrees. The pants aren't too fine but they aren't supposed to be for a better occasions but to keep the veteran warm. Hessu has worn them in the morning walk and he didn't have anything against them. Now I have thoughts of making a new padded rug for Yoda, because I think that the rug I made isn't warm enough. And we can't use her fleecerug because it makes tangles to her coat.