Olen kyllä tyytyväinen noihin fleecetakkeihin, jotka uuden vuoden aikana koirille tein. Pakkastahan on piisannut tänä talvena enemmän kuin kiitettävästi, joten takkeja on testattu lähes päivittäin. Tai Hessulla ihan päivittäin, Mortti ja Yoda ovat ulkoilleet satunnaisesti ilmankin. Fleece istuu jousto-ominaisuuden takia paremmin päällä kuin toppakangas ja kun noilla koirilla on enemmän (Hessu) tai vähemmän (Mortti) karvaa, niin istuvuus on hyvä juttu. Koirilla itselläänkään ei ole mitään takkeja vastaan: ne eivät protestoi takkejen päälle pukemista tai poisottamista, vaikka fleece vähän sähköistyykin. Päinvastoin: eilen lähdimme autolla kauppaan ja päätin ottaa Mortin mukaan ookkaamaan, niin heti kun otin sen takin naulakosta, se oli valmiina puettavaksi. Miinuspuolia takeissa on muutamia. Ne sähköistyvät, mutta se ei tosiaan näytä haittaavan koiria. Kaikki takit, myös Yodan uusi toppatakki, takuttavat turkkia. Tämä on harmi, mutta minä valitsen mieluummin kuitenkin koiran mukavuuden (ja terveyden?) kuin täydellisen näyttelyturkin (en saa sitä muutenkaan kasvatettua, aina karvaa pääsee katkeamaan jostain kriittisestä paikasta). Tuossa takkimallissa keskareilla myös kertyy lunta mahaläpän alle, kun ne Hessua matalampina juoksevat pitkin umpihankea. Sulaessaan lumi tietysti myös takuttaa karvaa ja sulaahan se koiran lämmössä.

Pakkasrallista poistuessamme kuulin kivan kommentin Yodan ja Mortin takeista. Tai koirat oli kerrospuettu: Yodalla alla prinsessaneuleensa ja päällä punainen sydänkuvioinen fleecetakkinsa, Mortilla alla pääkallofleecensä ja päällä jo pitempään palvellut toppatakki, jonka olen ommellut Maken aikoinaan interraililta ostamasta makuupussista (Hessulla on vastaava - näitä ei täällä blogissa olekaan vielä esitelty). Niin, se kommentti: pari muuta agilitaajaa jäi katsomaan menoamme ja toinen totesi toiselle: "Voi kun minäkin osaisin ommella." Jonkun verran minulta on kyselty tekisinkö takkeja muittenkin koirille, mutta en nyt ainakaan vielä. Stressaan kuitenkin työni jäljestä ja lisäksi nuo takit vaativat tosi monta sovitusta, joten toistaiseksi muille ompeleminen on mahdotonta. Mutta ehkä jonain päivänä

 I'm satisfied with the rugs I made for the dogs at New Year. It's been really cold here (from -20 degree to - 30 degree), so they have been used a lot. Fleecerugs fit well and our dogs wear them willingly. There are however some negative sides in those fleece rugs. They make tangles (any rug makes), but I prefer keeping the dog warm and healthy to get a perfect show coat (I won't get a perfect show coat anyway). The bellypart collects snow at Yoda and Mortti when they run in fresh snow and when the snow melts it makes tangles as well.