Eilen illalla, juuri ennen puolta yötä, otettiin ensimmäinen iso askel Yodan agilityuralla. Se ilmoitettiin TORKK:n Pakkasralliin, joka järjestetään kahden viikon kuluttua. Yoda kirmaa siellä kaksi rataa: hypärin ja taviksen. Mua jännittää jo nyt, vaikka onhan tätä suunniteltu jo pitkään. Tytskä ON hyvä ja kunhan Reetta muistaa, että juoksee kakaran kanssa, eikä kokeneen Mortin kanssa, niin tuloksiakin voi olla odotettavissa. Samoissa kisoissa Mortti on ilmoitettu kaikkiin kolmeen kolmosluokan starttiin. Sekin vähän jännittää, koska Big Mac ei ole ennen kolmea kisaa päivässä juossut. Eli jännityksen kohteena on, miten se jaksaa.

Tänään ohjelmassa on koirien puunausta huomista näyttelyä varten. Hessun pesin eilen, samoin konetin sen kuono-osan ja tassut. Tänään sitten ajetaan takaosa ja etujalkoja paljaaksi. "Sämpylöitä" pitäisi siirtää eteenpäin niin paljon kuin mahdollista. Lisäksi ainakin rinnasta nyörejä pitää siistiä. Vaikka pesin Hessun jo noin 19 tuntia sitten, se ei ole vielä kuiva. Föönailin sitä jo illalla, mutta täytyy jatkaa vielä. Nyörien kirous ja niille tyypillistä (puli-ihmisten mukaan). Yodan turkki on kokonaan aloittamatta, mutta onneksi se on vain keskari, niin turkin puunaamisessa ei kauaa nokka tuhise.

- Päivi

 Yesterday we took the biggest step so far in Yoda's agility career: she was announced to take part in an official agility competition in Kemi in two weeks. She will run two courses there (a jumping class and a regular one). I'm already excited. Though I know she IS good. Mortti will run all three courses for the class 3 of the day in the same competition.

Today we have a grooming day. I have already washed Hessu and shaved his nose and paws. He is still quite wet though I washed him for about 19 hours ago. That's typical for and the problem of the corded coat. I have to dry him with a hair dryer again and again. We haven't started with Yoda's coat yet but luckily she's just a medium-sized poodle, so it won't take a long time to groom her.