Reetta juoksi koirien kanssa eilisissä OKK:n kisoissa yhteensä viisi rataa. Tuomarina toimi Henri Luomala. Ensimmäisenä tulessa oli Yoda hyppyradalla. Sama mörkömeininki, jota oli Pakkasrallissakin, jatkui. Tällä kertaa mörköily kohdistui ratahenkilöihin ja muutenkin Yodan meno oli ympärilleen pälyilyä ja suuria kaarroksia täynnä. Tulos: 10 ratavirhettä (2 x kielto) + 12,77 yliaikaa eli yhteensä 22,77 virhepistettä, jolla heltisi 7. sija. No, pääsihän koirakko sentään maaliin! Toinen Yodan rata oli normirata. Siellä mörköily jatkui. Loppusuoraa lähestyessään koirakolla oli 10 ratavirhettä alla, mutta Yoda ei suostunut mörköilyltään menemään pujotteluun, joten Reetta kaivoi makupalata taskusta, nappasi kakaran kiinni ja tuli pois radalta. Ihan hyvä ratkaisu, eipä tarvinnut jahdata kakaraa ympäri hallia, kuten Pakkasrallissa. Nyt annetaan Yodan taas kasvaa vähän aikaa ennen seuraavaa virallista starttia. Kiva oli kuitenkin huomata, että se ei radalla tee omia ratkaisuja estevalintojen suhteen, joten eiköhän tuloksia ala syntyä, kunhan mörköily vähenee.

Seuraavana vuorossa oli Hessu. Se juoksi vain agiradan. Alku ei ollut yhtään lupaava: Hessu oli täydessä haukkumoodissa, eikä kiinnostunut edes pallosta! Radasta ei sinällään ole paljon kerrottavaa: sairaan suuria kaarroksia, suoranaista korvattomuutta. Tulos 5 vp radalta ja 16,94 yliaikaa. Yhteensä siis 21,94 vp ja tällä heltisi 4. sija! Sanoin Reetalle, että olisikin kyllä ollut noloa sillä suorituksella olla kolmen parhaan joukossa. Hessu oli oikeasti aivan hirveä.

Minä kävin tässä välissä kotona lötköttelemässä, Reetta jäi kisoihin ansaitsemaan toimitsijapisteen. Viimeisenä koirista oli vuorossa Mortti hyppyradalla. Viimeinkin meidän koirien agilityssa oli tekemisen makua! Reetta ja Mortti tekivät ensimmäisen ratavirheettömän kolmosluokan ratansa! Harmittavasti yliaikaa tuli 3,56. Tällä tuloksella he olivat suunnilleen 11. Mortin isä Core sai medien vastaavalta radalta ensimmäisen hyppy-sertinsä kohti hyppyvalion arvoa! Onnittelut Juhalle hienosta radasta! Agilityradalta Mortti otti yhden kiellon (5 vp) ja 12,55 yliaikaa eli yhteensä 17,55. Sijoituksesta ei tietoa. Mortti himmaili puomin alastulossa, keinu oli suht hidas, mutta jo melko sujuva, eikä se sännännyt putkeen, niinkuin nopeimmat koirat. Sen sijaan pujotteluun meno oli sillä aivan loistava. Jotain Mortin nopeudelle pitäisi saada kuitenkin tehtyä. Se juoksee radalla jotenkin tahmaisesti. Veikkaan, että osittain sen hitaus on meidän korviemme välissä, eli ajattelemme, että se pienikokoisena maksina on hidas ja tottahan koira sitten radalla eteneekin hitaasti. Mutta tämä asia täytyy ottaa työstön alle.

- Päivi

 Yesterday Reetta ran five agilitycourses with our dogs. The first one was a jumping course with Yoda. Yoda spent time with barking at the workers beside the course and making wide turnings. She got 10 faults on the track and 12,77 sec overtime. They were 7th. Yoda's second course was an agility course. The same barking continued and before about the 4 last obstacles Reetta caught Yoda and stopped making the course. They had 10 faults at the time. Now we let Yoda grow a bit before next official start.

Next our dog on the track was Hessu on an agility course in class 2. It wasn't too promising in the beginning: Hessu barked all the time and wasn't even interested in his ball! So the course was full of barking and wide turnings. They got 5 faults on the course + 16,94 sec overtime. Surprisingly they ended on the 4th position! It would have been embarassing to end in the 3rd place with such a run, the run was really terrible.

The last one of our dogs to start was Mortti. First he had a jumping course. Now it went splendid! It was their first course in the class 3 with no faults on the track. Unfortunately they got 3,56 sec overtime and were about 11th. But it really was a nice run! Mortti run an agility course as well. He got 5 faults on the track and 12,55 overtime. He went slowly over contact area of the dog walk, seesaw was quite slow and didn't hurry to the tunnels either (but his slalom was great!). So we should find a way to get Mortti quicker. I know a part of his slowness is in our minds but anyway we have to work this out somehow.