Sunnuntaina oli ensimmäinen MM-agilitykerta Activedog:in hienossa hallissa. Kyseessä siis Mortin kasvattajan (Miracle Minx) tarjoama vuoro  (Kiitos tästä mahdollisuudesta, Marika ja Juha!). Meidän koirista mukana oli Mortti ja Yoda. Ensin treenasivat pennut. Voi että ne olivat taitavia! Ikää naperoilla (Uikku, Pitsi ja Lore) noin neljä kuukautta, mutta hienosti ne jo osasivat hakeutua hyppysiivekkeiden välistä namialustalle.

Toinen puolituntinen vuorosta oli varattu osaavammille koirille. Tarjolla oli pujottelua (ohjurit apuna), vähän etenemistä sekä kontaktiesteet. Mortti oli vallan loistava etenemisessä, pujottelussa se arasteli ohjureita tosissaan. Mutta kivaa sillä varmasti oli - tai eihän se tietenkään mielestään saanut tarpeeksi treenata, mutta muuten. Yodalle teki hyvää treenata eri hallissa kuin tavallisesti. Se kaipaa just kaikenlaisia kokemuksia eri paikoista, että se saataisiin kisavarmemmaksi - tai ylipäänsä varmemmaksi luonteeltaan. Odottelen sille myös lähitulevaisuudessa juoksua, joten kaikki reenaaminen ennen pakollista juoksutaukoa on sille tarpeen.

Eilen maanantaina oli sitten normivuorot. Yodan ja Hessun vuorolla OKK:n halli oli vielä jääkylmä ja kyllä muistelin haikeana edellispäivän reneejä lämpimässä hallissa. Hennan suunnittelemassa treenissä oli paljon tiukkoja käännöksiä - ei siis ollenkaan Hessun alaa. Tai siis näinhän ei saisi ajatella, koska ohjaajan asenne heijastuu heti koiran käytökseen. Mutta kylläpä Hessu haukkui. Useamman reenikerran jälkeen se kuitenkin meni pätkän jotakuinkin sujuvasti. Yoda sen sijaan loisti. Se on niin kuuliainen mutta nopea. Koska se on niin pieni, mutkat ja kaarrokset ovat sille lasten leikkiä. Mutta suurin yllätys oli kyllä pujottelu: Reetta otti monta toistoa ja täydellä vauhdillakin tultaessa Yoda JOKA ainoa KERTA meni täsmälleen oikein sisään ja pujotteli kuin vanha tekijä  Se vaan on niin hieno koira! Kunhan saataisiin vielä toimimaan kisoissakin...

Kun Yoda oli säntäillyt radalla, otin sen kanssa vähän tokoa. Ne epäviralliset lähestyvät... Yoda oli kyllä hyvä, vaikka hallissa oli tosi paljon häiriötä (näyttelytreenit, ryhmäläiset agilitaamassa). Kyllähän sen kanssa saa/saisi enemmän harjoitella, mutta tuolla harjoitusmäärällä (= käytännössä ei ollenkaan) olen siihen todella tyytyväinen. Meillä on nyt kyllä tähtäin saada ryhmäpaikka kesäksi niin päästään katsomaan mihin typykästä on.

Mortin maanantaireeneissä aiheena oli vauhti + irtoaminen. Heli oli laatinyt varsin nerokkaan harjoituksen. Ja mikäs oli Mortilla harjoitellessa kun kaksi sen lempiasiaa yhdistyivät: agility + hyvä ruoka. Loistavasti Mortti ryntäsi putkiin. Sekin on niin kuuliainen koira, että vaikka se tasan tarkkaan tiesi (ja oikeen yllättymällä näytettiinkin) missä ruokapalkka odottaa, se teki radan vauhdilla ja ryntäsi vasta sitten syömään aina kerrallaan teelusikallisen kissanruokaa.

Tänään on sitten Yodan kolmas päivä putkeen -agireenipäivä, kun on nuorten ryhmän reenivuoro. Vielä en ole kauheita suunnitelmia nuorten päänmenoksi tehnyt. Varsinaisestihan Reetta reenii tuossa Pontuksen kanssa, mutta Yoda on yleensä mukana.

Ai niin. Mortti täytti perjantaina 5 vuotta! Minä olin itse opiskelemassa juhlien aikana, mutta Make oli juhlistanut sankaria ostamalla sille pizzan Kotipizzasta. Ei ihan Liha Monsteria kuten Mortti oli tilannut, vaan Prinssipizzan. Hyvää oli ollut, mutta kuulemma pizza olisi saanut olla sankarin mielestä isompi.

- Päivi

 On Sunday we had the first MM-agilitytraining (offered by Mortti's breeder Miracle Minx) in a luxurious hall of Activedog. Both Mortti and Yoda took part. It's very useful for Yoda to be able to train in different places because she still is so young and a bit unsecure. Yoda did well and Mortti was splendid. I think Yoda will be in heat soon, so it's good that she can train a lot before that, too. During the heat the dogs aren't allowed to go in in any training areas.

Yesterday it was time for the regular Monday trainings. It was really cold in the hall during Hessu's and Yoda's trainings. There were many turnings in the course and Hessu didn't like them at all. Or I suppose it's in our attitudes that he doesn't like this and that and it makes him to behave badly, bark and to be impatient. But Yoda therefore was splendid! She is so little and obedient so it was a piece of cake for her to do all the turnings. Furthermore Reetta trained slalom with her several times with full speed and she went in in a right way EVERY TIME! We were so happy!

After training agility I trained a bit obedience with Yoda. There was lot of noise in the hall at the time but Yoda did well and didn't mind the noise at all. It is only couple of days to the unofficial test... There still is lot to train but I'm really satisfied with Yoda at the time. My goal is now really to get in to a group to train obedience with Yoda in the summer.

Mortti had his agility as well. There was a course where they trained speed and dogs to do things independently. Mortti was excellent. It was again a day of his dreams: lots of agility and good food (he was treated with a tea spoon full of cat food every now and then).

Today Yoda will have agility again, this time with a group of young handlers. So she will have training three days after each other... Actually Reetta is in that group with Pontus (australian terrier of my father) but usually she takes Yoda with her, too.

Mortti had his 5th birthday on Friday. I wasn't at home to celebrate him but Make had bought him a pizza from a pizza parlor. Mortti had wanted a Meat Monster but instead of that he got a smaller one (a Prince Pizza). It was good, he says, but could have been bigger.