Voi jee, kun työ häiritsee harrastuksia - ja blogin päivitystä ;)

Viime sunnuntaina koirat pääsivät juoksemaan "pitkästä aikaa" vieheen perään. Voi kuinka ne tykkäävät siitä! Paikallinen vinttikoirakerho järjesti epäviralliset maastojuoksukilpailut, joissa siis arvostellaan juoksutapaa, ei oteta aikaa.

Ensin meidän koirista pääsi juoksemaan veteraani-ikäinen Hessu. Hessuhan täyttää heinäkuussa 9 vuotta ja noissa kisoissa veteraaniluokan ikäraja on 6 vuotta! Hessuhan innostui vieheestä ensimmäisen kerran elämässään 8-vuotispäivänään. Veteraanien sarjassa oli 8 osallistujaa. Villakoirakerhon paikallisosastomme palkitsi kaikkien sarjojen 3 parasta villakoiraa mitalilla.

Hessun juoksu ei alkanut kovinkaan hyvin. Päästin sen vieheelle suoraan eteeni, mutta se päättikin käydä ensin tervehtimässä Makea ja Reettaa, jotka kameroiden kanssa istuivat minusta katsoen vasemmalla. Kun oli tervehtinyt perheenjäsenensä, Hessu juoksi vieheen luo ja teki mielestäni ihan mainiota työtä vieheen perässä. Kun viehe pysähtyi, Hessu haki sen suuhunsa ja lähti viemään saalista Makelle ;) Hessun tulos oli 103 pistettä (maksimi 300 p, 200 pistettä oli sertifikaatin arvoisen raja ja 150 p hyväksytyn juoksun raja). Sillä heltisi yleisen sarjan 7. sija ja villakoiraveteraanien 2. sija (3 osallistujaa).

Seuraavaksi koinkin kauhun hetkiä. Mortti, joka todella RAKASTAA viehejuoksua, pääsi karkaamaan vieheen perään, kun juoksuvuorossa oli nuori afgaaninvinttikoira. Mortti juoksi suoraan vieheelle huomaamatta afgaania. Kun se huomasi toisenkin koiran himoitsen samaa viehettä, se väisti katseellaan ja tuli hyvää vauhtia takaisin luokseni. Huh! Onneksi Mortti on noin kiltti ja onneksi kyseinen afgaanikaan ei ollut paha!

Viimein koitti Mortin oma juoksuvuoro, pienten koirien luokan ensimmäisenä.  Tuomarit vielä vähän miettivät arvosteluperiaatteitaan ja Mortti pääsi matkaan. Se juoksi loistavan juoksun. Se todellakin pitää tästä lajista! Mortin tulos oli 229 pistettä.

Heti Mortin jälkeen matkaan pääsi Yoda. Yodakin RAKASTAA viehejuoksua ja sekin teki hienon juoksun. Juoksun jälkeen oli hankala saada se pois vieheeltä, Yoda halusi tappaa sen uudelleen ja uudelleen. Yodankin tulos oli 229 pistettä. Ylituomarin pisteiden ratkaistessa Mortin sijoitus kokonaiskisassa oli 14. ja Yodan 15.(yhteensä 42 osallistujaa!). Meidän mustat kiitäjämme saivat kaksoisvoiton villakoirien porukasta.

Make otti viehejuoksusta myös kuvia. Lisään niitä joko blogiin tai kotisivuille.

 Last Sunday there was an unofficial lure coursing competition for all breeds. Our dogs just love lure coursing. The first to run was Hessu in the veteran class (age limit was 6 years, Hessu will be 9 in July). Hessu hasn't been too keen on the lure until his 8th birthday. In the competition I sent him straight ahead to the lure but he decided first to greet Make and Reetta who were on my left side sitting and taking photos. After greeting them Hessu ran a smooth and nice run and got 103 points out of 300 (over 150 was accepted and over 200 points worth a certificate). He was 7th of 8 veterans and 2nd of poodle veterans. Our local poodle club awarded the three best poodles of every class.

Next to run was Mortti. He really loves lure coursing! Before his own turn he had escaped to the lure but luckily the running afghan hound was a kind dog. Mortti made an excellent run and got 229 points. Yoda's turn was just after Mortti. Yoda loves lure coursing, too. Yoda ran 229 points as well. According to the points from the main judge, Mortti was 14 th and Yoda 15 th (out of 42 participants). Mortti and Yoda got a double victory among the poodles in this class.

Make took some photos. I will add them later in the blog or on the homepage.