Kävin tänään Maken ja koirien kanssa lempimetsässäni ensin lenkillä ja sitten vähän jäljestämässä. Tai siis minä lenkkeilin sillä aikaa, kun Make teki jälkiä. Sää oli mukava ja lenkkeily meni ihan kivasti pitkän aikaa (milloinpa ei menisi, nuo koirat kun on tottuneet juoksemaan vapaina metsissä ja pysyvät mukana tosi hyvin). Sitten yhtäkkiä paikasta, jossa oli useampia marjastajia, joukkoomme liittyi suurikokoinen saksanseisojauros. Mortti ei sitä noteerannut, eikä juuri Hessukaan. Mutta sepä huomasikin Yodan. Ja aikoi astua Yodan, nyt ja heti (huom! Yodalla ei todellakaan ole juoksu). Yoda murisi sille ja hyökki päin sen kuonoa, Yoda kun ei suvaitse uroksia häntänsä alla kuin juoksuaikana ja se sille sallittakoon. Yoda-raukka, 7 kiloa vastaan > 40 kg. Kun huomasin, että Yoda ei pärjää seisojalle, menin väliin ilmaisemaan seisojalle, että häipyy koirani kimpusta, mutta se vaan katsoi minua, että täh, tuo narttuhan on mua ja astumista varten. Lopulta tilanne meni siihen, että Yoda ei voinut enää liikkua askeltakaan ilman että uros oli sen selässä. Otin Yodan syliin, koska halusin pois metsästä ja Yoda jäi vain koko ajan jälkeen. Silloin uros päätti, että voikin astua minua! Tönin sen pois, potkin sitä, ärisin ja karjuin sille. Ei mitään apua, se oli päättänyt astua meistä jomman kumman. Onneksi olimme sopineet Maken kanssa, että hän tulee autolla meitä vastaan metsään. Siinä aikani seisojalle karjuttuani (se oli kulkenut mukanamme ainakin kilometrin koko ajan Yodaa ahdistellen) soitin sitten Makelle, että tuleekin sovittua pidemmälle metsään, kun en enää pärjää sen seisojan seksihalujen kanssa. Mikä helpotus, kun Make tuli ja saimme koirat autoon. Samalla hetkellä, kun ihananainen narttu katosi auton takakonttiin, seisoja muisti, että ai niin, vissiin tulin jonkun kanssa tänne metsään ja katosi. Huh! Kaikenlaisia seksihulluja koiria sitä ihmisillä onkin vapaina! Mukavaa tilanteessa oli, että Hessu ei osallistunut kähinään lainkaan. Ei sillä olisi ollut realistisia mahdollisuuksia pärjätä tuon kokoiselle koiralle. Kun en minäkään pärjännyt.

On me onneksi kivoja metsäreissujakin päästy tekemään. Perjantaina Sari järjesti OKK:n nuorisojäsenille pk-jälkeen ja esineruutuun tutustumistilaisuuden. Meidänkin koiramme pääsivät osallistumaan ja kuten alla oleva kuva kertoo, Hessulla oli ainakin hauskaa esineruudussa.

 Today me, Make and the dogs went to the forest for a walk and some tracking. I walked the dogs while Make made tracks. It was nice, the weather was nice and our dogs are used to run free in the forest with no problem. Then in the area where there were several people picking berries, we got company of a german pointer male. Hessu and Mortti ignored him but he found Yoda very attractive and wanted to mate her! Yoda is NOT in the heat. Yoda growled at him and tried to say that he is not allowed to sniff her butt. Poor Yoda, her 7 kg against over 40 kg. As I noticed that Yoda was helpless and couldn't take a step without him being on her back, I took her in my arms. And the male started to mate me! I tossed him, kicked him and shouted at him that he was unwanted company. But he wanted to have Yoda or me and now. Luckily we had decided that Make will drive to get us in the forest so I phoned him to drive further and pick us up there. When we got the dogs in the car that strange male remembered that he maybe had come with somebody to the forest and disappeared. I can't understand who lets such a sex machine run free in the forest. It was nice that Hessu didn't take part in the scene. Realisticly he wouldn't have any change in a fight.

We've made also nice trips to the forest. On Friday we had an opportunity to train some tracking and searching objects. There is a picture of Hessu searching an obejct beneath (if you look carefully, you see that he carries a sock ;).