Tänä(kin) vuonna vietämme pääsiäistä ihan kotosalla. Olimme suunnitelleet menevämme mökille Puolangalle, mutta koska pääsiäinen on tänä vuonna näin myöhään, lumi ja jää on jo sieltäkin sulanut emmekä olisi päässeet hiihtelemään koirien kanssa, joten muutimme suunnitelmia.

Olemme ottaneet loman ihan rennosti. Yoda pestiin ja leikattiin lyhyeen turkkiin, suunnilleen moderniin leikkaukseen (hyvin pelitti Andis ja 9 mm terä). Yodaa ei siis tulla näkemään näyttelyissä ainakaan lähimpään vuoteen, toki sen kanssa on tarkoitus myöhemmin kehiin palata. Nyt kun Yoda on leikattu lyhyeen turkkiin, näkee kunnolla, kuinka kaunis se onkaan niin rakenteeltaan kuin liikkeiltäänkin. Sen turkki ja osin myös iho oli päässyt pentuprojektin aikana huonoon kuntoon (vaikka sitä toki on pesty ja puunattu kuten tavallista), lisäksi se leikkiessään Leyan kanssa mielellään kierii pihalla, joten mm. sisäänkantautuvien roskien määrää vähentääksemme päädyimme turkin radikaaliin lyhentämiseen. Tänä vuonna meidän koiristamme näyttelyitä kiertää aktiivisemmin Hessu. Leyalle on myös muutama näyttely suunnitteilla loppuvuodesta, kunhan ikää kertyy tarpeeksi.

Eilen kävimme pitkästä aikaa jälkimetsässä koirien kanssa. Rasmus urakoi jäljentekijänä ja kaikki koirat saivat jäljestää. Ensin oli vuorossa Hessu, joka ajoi tuoreinta jälkeä. Liinan päässä minusta tuntui, että Hessu meni tuurilla, mutta kun katsoin Maken kuvaamaa videota, siinä näytti siltä, että Hessu ihan oikeasti teki töitä. Ehkä minun pitäisi luopua ajatuksestani, että Hessu ei osaa jäljestää ja antaa sille edes mahdollisuus. Seuraavana vuorossa oli Yoda. Sillä oli ehkä 200 m pitkä mutkitteleva jälki. Yoda teki hienoa työtä. Ensimmäinen suorakulma tuotti vähän ongelmia, mutta toinen meni jo loistavasti. Yoda on tässä hyvä! Mortti lähti jäljelleen itselleen tyypilliseen tapaansa itseluottamusta puhkuen. Minä en todellakaan tiedä menikö se edes jälkeä pitkin, mutta se löysi kyllä sekä jäljelle pudotetun esineen että loppupalkkansa. Jotain pitäisi Mortin jäljestyksen suhteen tehdä: minusta tuntuu niin vahvasti, että SE menee vain tuurilla. Tätä on minun mielestäni toistunut nyt useamman kerran. Ehkä sillä pitäisi olla vanhempi jälki, että sen todellakin pitäisi tehdä töitä. Täytyy varmaan kysyä Marikalta neuvoa, ennen kuin minun asenteeni vaikuttaa Mortinkin jäljestämiseen (vrt. Hessu). Leyalle tehtiin lyhyt lyhyt vauvakoiranjälki, mutta ei se siitä tajunnut vielä mitään. Ei se ole montaa kertaa elämässään ollut hihnassakaan eikä metsässäkään, joten ehkä siltä ei voi vielä kauheasti vaatia.

Ai niin, torstaina Leya kävi agilityhallissa tutustumassa. Taisi se tutustumisen lisäksi muutaman siivekkeen välistä juoksunkin tehdä.

 Also this year we have been the whole Easter at home. We cut Yoda's coat much shorter. The coat and partly also her skin were in a bad condition after the puppies so we decided to cut the coat down. So there will not be any shows for her at least in a year. But now we see properly how beautiful she is and how elegantly she moves. This year we will show mostly only Hessu but there are also some shows planned for Leya later this year.

Yesterday we trained some tracking with all the dogs. When watching a video afterwards I noticed that also Hessu worked well on the track, so it has to be in my mind that he cannot track. I have to get rid of that feeling. Yoda worked very well, she made fine work also after 90 degrees turns. She is splendid at tracking. I found again that Mortti was too eager to do the track: he belled and pulled in the beginning and did not seem too focused in working. But anyway he found both the object left on the track and his end treat so he must have followed the track. But I need help to continue with him because I have my own suspicions. We made also a tiny puppy track for Leya. She did not get the idea of tracking which is not surprising: she has been neither at leash nor in the forest much.