Eilen pentusilla täyttyi 7 viikkoa. Olen kuitenkin sopinut ostajien kanssa, että meiltä lähtevät kakarat luovutetaan vasta 8 viikkoa täytettyään eli käytännössä OKT eli Mimmi ja Masi eli Tito lähtevät meiltä ensi viikon perjantaina eli 15.4. - päivää ennen Yodan 3-vuotis syntymäpäivää! Pentujen painot 7 viikon iässä: Matami 2050 g, Masi 2170 g ja OKT 2250 g.

Viime viikon aikana olemme hommailleet pentujen kanssa kaikenlaista. Reetta oli sairaslomalla, joten pennuilla on ollut kovasti seuraa. Reetta myös ulkoilutti öttiäisiä ahkerasti ja ne rakastavatkin ulkona olemista ja kiipeilevät lumihangella kuin vuorikauriit. Nyt kun sää on mennyt märemmäksi niiden ulkoiluttaminen on hankalampaa, varsinkin kun meillä on katolta lumet putoamatta ja aidattu koirapiha on juuri lumen putoamisen suunnalla. Noita ei kyllä uskalla ulkoiluttaa kuin aidatulla alueella: on melko vaikeaa hallita kolmea vilkasta pentua, jotka kaikki haluavat - ja lähtevät - eri suuntiin.

Viime viikon keskiviikkoaamuna pakkasin kaikki koirat (siis myös pennut) autoon töihin lähtiessäni. Lisäksi auto oli täynnä agilityesteitä. Meillä oli töissä liikuntapäivä ja yhtenä valittavana vaihtoehtona koiraharrastus. Aluksi pennut olivat kollegoiden palluteltavina. Sillä aikaa Mortti ja Yoda pääsivät esittelemään jäljestystaitojaan. Kumpikin ajoi useamman jäljen ja voi kuinka ne olivat innoissaan. Minä HALUAN lisätunteja vuorokausiini, että ehdin harrastamaan myös jäljestystä  (ja hakua) koirien kanssa! Jäljestyksen lisäksi kokeiltavana oli agility, jossa Hessu ja Mortti oli käytettävissä ja pojat saivatkin juosta useamman pätkän. Harmi vaan, ettei ehditty mitään tekniikoita kokeilla. Lopuksi palluteltiin pentuja oikein urakalla.

Kun pääsimme kotiin, pennut nukkuivat hetken aikaa, mutta olivat taas kohta täynnä virtaa.

Keskiviikkoiltana pennut pakattiin uudelleen autoon ja Yoda lähti mukaan. Kävimme vierailulla Mimmin (OKT) tulevassa kodissa. Pennut näyttivät reippautensa ja vilkkautensa ja olivat kovassa vauhdissa. Kerran käytiin pissalla pihamaallakin. Hyvillä mielin luovutamme Mimmin tämän perheen jäseneksi.

Perjantai-iltana pennut pääsivät jälleen autoajelulle. Suuntasimme Liminkaan Yodan kätilön luokse Tulitopaasin shelttejä tervehtimään. Pennut olivat jälleen äärimmäisen reippaita ja yhteistuumin mielestään leikittivät shelttejä. Sheltit olivat ehkä toista mieltä... Minulla ja Annella luisti juttu, samoin miesväellä, joten viivyimme vierailulla pitkään. Välillä pennut ottivat nokosia, välillä vauhtia riitti. Anne valokuvasi pentuja ja tässä nippu otoksia. Suurkiitos Annelle loistavista kuvista!

Leya (eli Matami)

Tito (Masi)

Mimmi (OKT)

Pennut testasivat myös shelttien ulkoilupihaa ja leikkikaluja:

Leya

Tito

Mimmi ja Tito

Mimmi ja Leya

Koko pentukatras yhdessä vas. Leya, Mimmi, Tito

Sunnuntaina pennuilla oli pesupäivä. Mimmi ja Leya kertoivat Yoda-äidin sanoneen, että pestessä ja konetöitä tehtäessä pitää rimpuilla kovasti, mutta Tito noudatti isin ohjeita ja oli rauhallisesti. Yodan kasvattaja on kertonut, että myös Yodan emä on hankala trimmata... Valokuviakin otettiin, mutta ne ovat Maken kamerassa, joten niiden ulossaaminen voi valitettavasti kestää.

Eilen pennut kävivät tutustumassa x-rotuiseen Siruun. Olivat kyllä taas todella reippaita ja leikkittivät Sirua niin, että Sirulle tuli ihan hiki.

Tällä viikolla käymme uudelleen Mimmin uudessa kodissa, mahdollisesti ihan Mimmin kanssa yksin. Toiveissa olisi ehtiä pentujen kanssa myös Ronjan luokse kaupunkiin sekä vielä Pontusta tervehtimään. Hihnassakin noita voisi vähän yrittää talutella.

Sunnuntaina Yodalle on luvassa pari agilitykisastarttia. Sehän on käynyt joulukuun alun jälkeen peräti kerran treenaamassa (on toki myös tänään menossa), mutta lahjattomat treenaa, vai miten se oli. Eilen aloittelin sille kunnon kuntokuuria ja kävin sen ja Mortin kanssa pyörälenkillä. Meillähän koirat juoksevat tavallisesti paljon vapaina, mutta ajattelin, että pyörän kanssa lenkkeily voisi parantaa Yodan kuntoa nopeammin.