Eilen illalla oli aika Yodan ja Leyan osallistua Kiva koirakansalainen- testiin. Minulla oli tarkoitus treenata testiin Leyan kanssa lomamatkamme aikana, mutta kuinka ollakaan, unohdin kokonaan ;) Reetta meni ensiksi testiin Yodan kanssa. Yoda selvisi testistä ilman minkäänlaisia ongelmia. Se kulki mukana nätisti löysällä hihnalla, säikähti hieman peräänsä heitettyä räminäpurkkia, mutta ei ollut aggressiivinen, se ei välittänyt vastaantulleesta koirasta, se pysyi paikalla, tuli luokse ja odotti vieraan ihmisen luona todella nätisti 3 minuuttia, kun Reetta oli piilossa. Se sai suorituksestaan diplomin ja on nyt siis todistetusti Kiva Koirakansalainen.

 Yesterday evening we had a Canine good citizen -test for Yoda and Leya. I had planned to train to the test with Leya during our trip but I forgot it totally ;) Reetta went first to the test with Yoda. Yoda made it with no problems at all! She walked with Reetta very nicely with loose leash, was a bit afraid of an item which was thrown after her, she was not interested in an other dog, she stayed on a place, came to Reetta when called and waited by a stranger 3 minutes when Reetta was hidden. She got a diploma and is now proofed a Canine good citizen.

Koska Reetta selvitti testin hienosti Yodan kanssa, hän sai tehdä sen myös Leyan kanssa. Leya aloitti testin kiskomalla hihnasta mihinpäin sattuu (hmm, ei ole ehkä hirveästi tullut harjoiteltua sievästi kävelemistä), räminäpurkkia se tuskin huomasi, vastaantulleen koiran omistajaa Reetta sai tervehdittyä, mutta paikallaolo osoittautui (ihan ennakkoon arvatusti) Leyan todelliseksi kompastuskiveksi. Se ei kertakaikkiaan halunnut odottaa, että Reetta käy pois sen luota, vaan lähti perään ja kun perään ei saanut lähteä, se lähti lopulta toiseen suuntaan. Tähän kohtaan keskeytettiin Leyan testi. Se ei siis (vielä) ole Kiva Koirakansalainen, vaikka erittäin Kiva Koira se kyllä on ;) No, Leyalla ei ole vielä ihan edes 5 kuukautta ikää, joten kansalainenkin siitä vielä ehtii tulla.

 Because Reetta made good job with Yoda, she took also Leya to the test. Leya started with pulling the leash in every direction (okey, we have not trained that so much with her), she did not notice the thrown item at all, Reetta could also greet the owner of another dog but staying on the place was not her thing. So her test was interrupted there. So Leya is not yet a Canine good citizen, she is though a canine good. But she is only about 5 months old, so she has time to become a citizen, too.