Neuleita on taas syntynyt tai ainakin valmistunut. Sukkia on kiva neuloa, koska niille on lähipiirissä kysyntää ja käyttöä.

 I have knitted several items lately, or at least finished them. I like knitting socks because my close ones like to use them.

**Junasukat n 3 kuukauden ikäiselle vailla kotia. Näiden piti mennä ystäväni vauvalle, mutta postittaminen on viivästynyt niin kauan, että tuskin enää mahtuvat :( Lanka Florica (puikot 2,5, silmukoita 44).

 

Junasukat sisaruksille, lankana Nalle Marjaretki. Vasemman puoleisten pitäisi olla vastasyntyneen kokoa (puikot 2,5, silmukoita 40), oikeanpuoleiset toivottavasti n. 3-vuotiaalle sopivat (puikot 3, silmukoita 44).

'

Kaikkiaan kuudennet neulomani junasukat (kolmet on jo siis käytössä eri puolilla Pohjolaa), kokoa 3 kuukautta. Lanka Florica (paitsi valkoinen olikin lopulta jotain aavistuksen paksumpaa), puikot 2,5, silmukoita yhteensä 44. Lähtevät ylläolevien sukkien kanssa maailmalle ensi viikolla.

Löysin mielenkiintoisen ja erilaisen sukkaohjeen Vaari kutoo -blogista: putkisukat ilman kantapäätä tms. Googlaamalla selvisi, että ohje on alunperin Novitan. Tätä oli ihan pakko kokeilla. Vielä on epävarmaa mihin noista suuremmat sukat (naisten koko) päätyvät, luultavasti laitan ne samaan pakettiin ylläolevien sukkien kanssa ja ne pääsevät ilahduttamaan pienempien sukkien saajan äitiä ;) (Toivottavasti paketin saaja ei nyt lue tätä, ettei yllätys paljastu ;)) Lankana Nalle, paitsi keltainen ei olekaan sitä, vaan jotain lasten koulusta meille kantautunutta villasekoitelankaa. Lapsen sukat tehty puikoilla 3, silmukoita 42. Naisen sukat samoin puikoilla 3, silmukoita alun normaalissa joustinneuleessa 56s, lopputyössä 54s (kuvio on jaollinen kuudella). Kärjessä kummissakin on nelitahokavennus, koska se on minusta tällä hetkellä mielenkiintoinen.

Allaolevat sukat olen tehnyt jo keväällä, viimein eilen sain pääteltyä ne. Ne oli tarkoitus antaa lahjaksi ihanalle pariskunnalle, mutta totesinkin niiden olevan liian suuret :( Punaisemmat, naisten koon sukat olen luvannut veljeni vaimolle, ehkä veli saa sitten ne toiset (ihana pariskunta tämäkin). Lanka Seitsemän veljestä.