Hessun ja Yodan maanantain reeneissä oli ohjelmassa melkoista vääntöä. Yodalla oli ihan hirveä vauhti päällä, se todellakin syöksyi putkiin ja puomille. Ei siis jäänyt keinukammoa lauantain kisaradalta, jossa sillä keinu ensimmäistä kertaa elämässä laskeutui ilman pehmentämistä. Ihan täysin se ei Reetan hyppysissä pysynyt, mutta meno oli varsin näyttävää. Myös pujottelun aloituksen se haki itse mukavasti. Ensi sunnuntaina Yodalla on ohjelmassa kisat hyppyradalla ja agilityradalla.

Myös Hessu taipui käännöksiin kivasti. Nehän eivät koskaan ole olleet sen vahvin laji, vaan sen mielestä agility on laji, jossa mennään täysillä eteenpäin, esteeltä toiselle edeten. Yleensä pyörityksissä se alkaa haukkumaan, mutta maanantaina se oli koko ajan hyvin Reetan mukana. Ehkäpä Reetta oli ohjauksissaan riittävän ajoissa. Hessu starttaa sunnuntaina kakkosluokan agiradalla.

Mortin harjoituksissa oli kaksi erillistä osaa. Takaosassa hallia kouluttajan kanssa tehtiin mm. pakkovalssia radalla. Tästä Reetta totesi jälkeenpäin, että on tehnyt niitä jo kaksi vuotta kisoissa tietämättä, että kyseessä on pakkovalssi. Minä totesin saman, paitsi että Reettahan ei vielä ole kisannut kahta vuotta   Itsenäisenä harjoituksena oli A-este, keinu ja pituushyppy. Mortilla ei ollut minkäänlaisia ongelmia tutun pituushypyn kanssa! Mistähän lie kehittänyt kauhun Pakkasrallissa? Myös pysähtyminen A:n kontaktille onnistui mukavasti. Keinuhan ei koskaan ole ollut Mortin vahva laji, mutta ei se enää vietä siinä 15 sekuntia, kuten eräissä kisoissa. Mortilla on sunnuntaina myös startit agility- ja hyppyradoilla.

Eilen oli sitten OKK:n junnuryhmän reenien vuoro. Yodahan treenaa myös siellä. Tehtiin allaolevaa rataa, joka kyllä oli osalle porukasta turhan vaikea. Tämä on varsin haasteellinen ryhmä, koska tasoerot ovat todella suuria. Kun paikalla on kaksi kouluttajaa, porukkaa voidaan jakaa, mutta eilen olin yksin kouluttamassa. Lisäksi minä tyhmä tein radan, jossa on puomi, muistamatta, että viime viikolla treenattiin keinua. Nuoret ja kokemattomat koirat olivat järkiään kehittäneet itselleen keinukammon ja kieltäytyivät menemästä puomillekaan. Poikkeuksiakin oli: vähiten aikaa harjoitellut cairnterrieri meni keinua kuin vanha tekijä eli sillä ei ollut keinukammosta tietoakaan.

- Päivi

 Reetta has trained agility with all the dogs. On Monday Yoda and Hessu had a course with lots of turnings and both succeeded well. Usually Hessu doesn't like to turn tight but this time he was nicely under control. Yoda had lots of lots of speed on the course and did the slalom well, too. Next Sunday Yoda will start on an agility- and jumping course and Hessu on an agilitycourse.

Mortti had two smaller parts of a course in the trainings and made good job. He went over the long jump several times with no problems att all! I can't understand how it was so difficult on Saturday. He will have an agility- and a jumping course on Sunday as well.

Yesterday I trained a group of young handlers in agility. We hade the course which is in the picture above. It was too difficult for someones in the group. This group is demanding, because they are in a different level. If there are two trainers it's okay, but yesterday I was alone.