Tänään pennut täyttävät 8 viikkoa. Hui! Loppuviikosta sekä Mimmi (OKT) että Tito (Masi) lähtevät uusiin koteihinsa. Kyllä meillä tulee ikävä. Eikä vähiten Hessulla. Hessu on ollut pennuille loistava leikkisetä. Se jaksaa pyörittää pentuja ja pennut Hessua. Pennut roikkuvat Hessun nyöreissä, Hessu murisee pennuille ja kaikilla on hauskaa. Isäänsä pennut eivät tunnu kunnioittavan yhtään. Mortti ei tykkää pennuista varsinkaan sisällä yhtään vaan murisee pennuille ja tekee hyökkäyksen niitä kohti. Ja pennut ovat taas välittömästi sen kimpussa. Hessulle ne alistuvat tarpeen tullen helposti. Yodakin on enemmän helisemässä pentujensa kanssa kuin Hessu. Yritin pitää Yodalla korvamuoveja, että saisin suojattua sen korvakarvat. Mutta pentujen mielestä muovit olivat tasan roikkumista varten.

Viime postauksessa jäi mainitsematta, että pentuaitaus on purettu ja kun olemme kotona ja herällä, pennut juoksevat ympäri asuntoa. Eli ne ovat olleet meidän seurassamme koko ajan nyt viikon ajan. Yöt ja päivät kun olemme pois kotoa ne viettävät käytäväalueella. Makuuhuoneet ja pesutilat on suljettu ovilla, olohuone ja keittiö kompostiverkosta tehdyillä porteilla. Aivan kuten silloin teimme kun Yoda tuli meille. Pennut nauttivat selkeästi ihmisten seurasta. Ne osaavat jo vetää oikeasta narusta, että Make nostaa ne loikoilemaan kanssaan sohvalle... Yleensä jompikumpi tai kumpikin uros on pentujen seurana. Meidän piti avustaa Yodaa vierottamisessa, koska se vain antoi pentujen imeä. Joten se ei ole pentujen seurassa, mikäli me emme ole niitä vahtimassa.

Pennut ulkoilevat ahkerasti. Aina kun ne heräävät pyrimme viemään ne ulos tarpeilleen. Yön jäljiltä löytyy yleensä parit pissat, mutta kyllä pissoja ja kakkoja tulee päivän mittaan ympäriinsä siivottaviksi. Pennut touhuavat pihalla kaikenlaista: kaivavat, juoksevat, tappelevat keskenään tai äitinsä kanssa, ihailevat isänsä lumikylpyjä, pureskelevat keppejä ja käpyjä ja tekevät muuta pentukivaa. Yöunille pennut käyvät nukkumaan yhdentoista maissa illalla ja ensimmäiset äänet kuuluvat puoli seitsemän maissa, joten ihan hyvin ne nukkuvat.

Viime viikolla pentuja ajelutettiin ilman emää. Sen lisäksi että kävimme maanantaina tapaamassa x-rotuista Sirua, Mimmi ja Tito kävivät keskiviikkona uudemman kerran Mimmin tulevassa kodissa. Vauhtia riitti parivaljakolla kunnes uni hetkeksi korjasi ne uinumaan. Pennut kävivät myös pihalla kokeilemassa miltä siellä tuntui kaivaa. Pennuilla oli vierailulla kivaa: ihania ihmisiä, paljon tilaa jousta ja uusia leluja. Torstaina veimme kaikki pennut uudemman kerran Ronjan luokse kaupunkiin. Pentujen mielestä kerrostaloyksiö oli vallan mainio paikka pitää hauskaa. Nyt ilman emää matkustaessaan pennut ovat jonkun verran vinkuneet autossa, mutta esimerkiksi matkalla kaupunkiin vinkuminen loppui ennen päämäärää.

Eilen Reetta kisasi Yodan kanssa kahden startin verran agilitya. Tuloksissa ei ole kehumista, vaikka toiselta radalta tuli toinen sija. Kyllä se taas tästä, kunhan koirakko saa treenejä ja kisoja alle ja vauhti taas löytyy. Positiivista oli, että keinulla Yodalla ei ollut mitään ongelmaa! Ensi viikonlopulla koirakolla on jälleen kisoja edessään - ja Yodalla 3-vuotis syntymäpäivät!

Eilen pennut kävivät myös vielä tapaamassa Pontusta. Niillä oli hauskaa juoksennellessa ympäri suurta aidattua pihaa. Tosin vierailun jäljiltä pennut ovat aivan likaisia, mutta pesemme ne vasta torstaina. Tai silloin ainakin perjantaina muuttavat kakarat. Pontus kaivoi jemmoistaan pentujen iloksi multaisen hirven luun mutta Rasmus oli ilon pilaaja ja kätki sen pentujen ulottumattomiin.

Tällä viikolla ei ole enää ihmeempää ohjelmaa suunnitteilla. Tai no keskiviikkona on pennuilla eläinlääkärin tarkastus ja samalla käymme ehkä vielä Ronjaa tervehtimässä. Torstaina pennut tosiaankin pestään ja lellitään viimeistään piloille ;) Perjantaina on sitten haikeiden heippojen aika. Mutta suuri onni on, että kummallekin meiltä lähtevälle pennulle on loistokoti tiedossa!

Ai niin: pentujen painot 8 vko:n iässä: Leya (Matami) 2450 g, Tito (Masi) 2550 g ja Mimmi (OKT) 2700 g. Kun Yoda saapui meille 10 vko 2 vrk iässä se painoi samalla vaa'alla punnittuna 2750 g.