Viime sunnuntaina MM-agissa kävivät sekä Mortti että Yoda. Kumpikin oli sairaan innokas ja teki harjoituksia hyvin. Mortti vielä oudoksui pujottelun ohjureita, mutta Yodalle ne selkeästi olivat suuri etu (tosin kyllä sekin niistä pari kertaa yli loikkasi). Reetta hyödynsi vapaamman reeniajan Mortin kontaktiharjoittelussa. Kontaktithan on opettu sille enemmän tai vähemmän epämääräisellä tavalla ja nyt on tarkoitus ajan kanssa saada sille itsenäiset pysäytyskontaktit. Mortti on tosi fiksu ja jos kontaktin alla on makupala-alusta, niin se tekee täydellisen 2on-2offin. Yodahan on ihan alunperinkin opetettu näin. Hessu taas on opetettu vielä epämääräisemmin, mutta se ei "suostu" vaihtamaan kontaktien suoritustapaa, sillä ylipäänsä ei onnistu mitkään suuremmat muutokset koulutuksissa.

 Last Sunday Mortti and Yoda trained agility with other dogs bred by Mortti's breeder. They both did well and were very eager to train.  Reetta trained especially contact obstacles with Mortti. We are trying to change his method from something "you never know how" to 2on-2off. If there is a treat waiting for Mortti beneath the contact, he does excellent work. Already from the beginning Yoda is taught that way. Hessu has even more "you never know how" method than Mortti, but he doesn't want to change the way of doing that. Or anything he has learnt.

Maanantaina OKK:n reeneissä reenasivat vain Hessu ja Yoda. En itse ollut paikalla Yodan ratavuoron aikaan, mutta Reetan sanoin se oli mennyt tosi hyvin. Hessukin meni kivasti. Tosin kauheasti en muista reenistä ;)

 On Monday only Hessu and Yoda trained agility. I wasn't there at the time Yoda was on the course but Reetta told that she did excellent job. Hessu did well, too.

Tiistain junnuvuorolla Reetta reenasi Pontuksen ja Yodan kanssa. Tällä kertaa vuorolla oli luksusta: kolme kouluttajaa! Tanja piti jaakotusreeniä, Sari katsoi kontakteja ja minulla oli pieni radan pätkä, jossa päästiin taas harjoittelemaan leikkausta (kuva alla). Sekä Pontus että Yoda menivät loistavasti (myös jaakotuksen). Tällä vuorolla on pakko pitää pikkureenejä, että kaikki ehtivät tehdä ja hioa riittävän monta kertaa. Lisäksi tasoerot ovat suuret, joten yksinkertaisen, lyhyehkön harjoituksen kaikki voivat kuitenkin tehdä.

 On Tuesday it was time for the agility trainings for the group of the young handlers. This time there were 3 instructors, so it was really luxurious. I made the short course shown below. Reetta trained with Pontus and Yoda and both did well.

Keskiviikkona kävimme Reetan kanssa Suomen Villakoirakerhon Oulun paikallisosaston vuosikokouksessa Svenska Privatskolan i Uleåborgin tiloissa. Siellä Reetta palkittiin paikallisosaston logolla varustetulla mukilla aktiivisesta ja tulosrikkaasta edustamisesta villakoiran kanssa. Ainakaan toistaiseksi noita mukeja ei ole olemassa kuin kolme kappaletta, joten melko uniikin palkinnon Reetta sai. Kotona muki on sijoitettu palkintokaappiin muiden Reetan ja koirien saamien palkintojen joukkoon. On siellä myös Rasmuksen hopeinen koripallomitali Pohjois-Suomen sarjasta vuodelta 2008 (tänä vuonna myös Rasmuksen koripallojoukkue pelaa mitaleista. Finaaliturnaus on ensi kuun lopussa).

 On Wednesday me and Reetta went to the annual meeting of our local club of the Finnish Poodle Club. There Reetta was rewarded by the mug below for representing suuccessfully with a poodle in different events (Reetta and Mortti are Finnish Champions in the obedience of Young handlers, she has been on the podium in agility several times last year and still she has competed in Junior Hander). Reetta placed the mug among other trophies she has got with the dogs. There is also a silver medal of Rasmus which he got in basketball 2008. Also this year his team plays for the medals in the series of Northern Finland.

 

Hessu ilmoitettiin nyöriturkissaan ensi kuun lopussa olevaan villakoirien erikoisnäyttelyyn. Reetta kisaa siellä myös junior handlerissa ja luultavasti juurikin Hessun kanssa, koska meiltä ei muita koiria ole sinne lähdössä. Aiomme lähteä matkaan junalla. Hessu ei junassa olekaan matkustanut sen jälkeen kun sen 8,5 vuotta sitten Vantaan Tikkurilasta hain.

 Hessu will be taken to the Special Show for the poodles in the end of March in his corded coat. Me and Reetta will travel there by train and Reetta will compete in Junior Handler with Hessu as well.

Viikolla Reetta ulkoili kaikkien koirien ja kaverinsa Sofian ja hänen koiransa Jennan kanssa pitkän kaavan mukaan. Hessu toimi tytöillä vetokoirana pulkan edessä. Hyvin kuulemma vetää, kun saa pallon palkaksi. Alla vielä kuva tästä ulkoiluhetkestä.

 Reetta and her friend Sofia made a long walk with the dogs. Hessu was a "sledge dog" for the girls pulling their pulka. He was eager because he was treated with his ball. In the picture below you can see all the dogs.

Perjantaina Yoda aloitti juoksun. Juoksuväli oli sillä nyt vajaa 5 kk. Hyvin antaa - ainakin toistaiseksi - ompelemieni juoksuhousujen olla jalassa. Ja kun sen hajuja ei niin leviä ympäriinsä, Hessu ja Morttikin ovat varsin levollisia ja esim tänään, juoksun kolmantena päivänä kaikki koirat ovat vielä samassa huoneessa, toki meidän valvonnassamme. Yodalta jää nyt kaikki reenit väliin muutaman viikon ajaksi, mikä tietysti vähän harmittaa. Mutta toisaalta merkit tuosta juoksusta olivat näkyvissä jo pidempään, joten ei voi sanoa, että se olisi meidät yllättänyt.

 On Friday Yoda started her heat. It is a little less than 5 months from the previous heat. Yoda can't train agility for some weeks now. At the time she wears nicely the heat cover I sewed her earlier this year (you can find them in this blog as well). Hessu and Mortti are really calm because the scent of the female in heat doesn't spread that much. At the time, during the day 3 of the heat, all the dogs are lying restfully in the same room. We are of course keeping our eyes on them.

- Päivi