Äitienpäivä kului tietokoneen ääressä: sekä omien koirien että Villakoirakerhon paikallisosaston nettisivujen päivitystä + paikallisosastomme tiedotteen laatiminen Villakoirakerhon jäsenlehteen. Toki tein vähän töitäkin siinä sivussa. Paikallisosaston nettisivuja päivättäessäni huomasin ettei siellä ollut yhtään kuvaa kevään käynnissä olleesta tottelevaisuuskoulutuksesta. Siispä Maken, kameran ja keskareiden kanssa matkaan Hiukkavaaran hallille.

Aiheena reeneissä oli valinnaisesti joko liikkeestä seisominen tai paikallaolo. Koulutukseen osallistui noin 10 villakoiraa. Treenasin ensin Yodan kanssa. Yodan kouluttaminenhan ei todellakaan ole ollut systemaattista, mutta jotain sen kanssa on toki tehty. Liikkeestä seisomisessa Yoda tahtoi lähteä perääni tai mennä maahan. Maahanmeno onkin sillä tosi hyvä. Kouluttajana toiminut Anne antoi hyviä vinkkejä, mitä Yodan kanssa voi kokeilla. Ja kokeilinkin sen kanssa mm. takapalkkaa, joka kyllä toimi hyvin. Paikallaolo meni Yodalla myös vallan mainiosti. Se menee hyvin maahan ja pysyy hyvin alhaalla.

Sitten hain Mortin autosta. Mortti oli ilosta soikeana. Se RAKASTAA tekemistä! Seuraamista, tai ihan mitä vaan. Liikkeestä seisomisessa sekin meni ensin maahan, mutta hoksasi sitten mistä oli kyse. Takapalkkaa ei sen kanssa voinut niin hyvin hyödyntää kuin Yodalla, se ei malttanut odottaa lupaa hakea pallo, vaan ryntäsi sinne omatoimisesti. Kokeilin Mortin kanssa myös huvikseni luoksetulon pysäytyksiä, mutta niistä ei takapalkalla tullut oikein mitään, koska Mortti ei halunnut edes tulla luokseni, kun pallo jäi liian kauas ;)

Mutta kaikkinensa reenit olivat hyvät. Jospa ensi viikollakin päästäisiin vielä reenailemaan, sitten villakoirien toko loppuukin. Make otti reeneistä kuvia ja kunhan niitä on käsitelty, tiedä, vaikka niitä ilmestyisi tänne blogiinkin.

Ai niin. Yoda kävi lauantaina Pellossa näytille. Siitä reissusta ei jäänyt kertomista jälkipolville. Muuta kuin Reetan ja Mortin junior handler -kisassa saaman 4. sijan osalta.

 I spent yesterday updating different homepages. When updating the site of our local poodle club I noticed that there were no pictures of the obedience trainings which have been going on the whole spring. So me and Make took Mortti, Yoda and the camera and drove to the hall.

There were about 10 poodles training in the hall. I took and trained Yoda first. She hasn't been trained properly in obedience at all but she did good work. I got good advice, too. Mortti was really eager to train. He just LOVES working. Make took pictures, maybe some of them will appear here in the blog later. Hopefully we'll next sunday have time too to take part in this training, because it is the last time of it.

Yoda was in a dog show in Pello on Saturday. There is nothing else to tell about that.